Tech

Kigyulladt iPad okozta egy férfi halálát

Pereli az Apple-t az a nő, akinek a férje két éve halt meg egy lakástűz miatt, amit egy kigyulladt iPad okozott. Az eset most kerül bíróság elé, és annak ellenére, hogy az Apple termékeknél ritka az ilyen meghibásodás, ha kiderül, hogy tényleg ez okozta a balesetet, a nő tetemes kártérítésre számíthat.

A Patently Apple által közzétett dokumentum alapján az özvegy Julia Ireland Meo azért pereli az Apple-t, mert férje egy olyan lakástűz miatt halt meg, amit egy elromlott és ezért kigyulladt iPad okozott. A baleset két évvel ezelőtt történt, a készülék elvileg a konyhában volt, ahol az akkumulátora lángra lobbant, a tűz pedig átterjedt a konyhabútorokra, és a lakás lángra kapott. A férj ugyan nem a lakásban hunyt el, de

olyan súlyosan megsérült, hogy később belehalt a sérüléseibe.

A nő szerint eleve veszélyes volt ilyen akkumulátorokkal a boltokba engedni az iPadet, bár az nem tiszta, hogy pontosan mi lehetett a készülék baja. Az ilyen pereskedés egyébként az Apple háza táján egészen ritka, mivel nem jellemző, hogy baj lenne a készülékekbe telepített aksikkal, viszont nem precedens nélküli: 2018-ban például egy Apple Store-t kellett evakuálni, mert egy táblagép majdnem felrobbant.

Pár évvel ezelőtt a Samsung Galaxy Note 7-ekkel volt hasonló probléma, de az almás telefonokra és táblagépekre tényleg nem jellemzőek az ilyen balesetek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik