Tech

Ezt telepítse, ha biztonságosan böngészne Androidon

Már magyar nyelven is elérhető az egyelőre csak androidos készülékekre telepíthető Tenta böngésző, amit kifejezetten magánélet-védelemre és biztonságra terveztek. Más böngészőkkel ellentétben, a teljes adattitkosítással és beépített VPN-nel ellátott Tenta üzleti modellje az adatvédelmen, és nem az adatok kiárusításán alapul. A Tenta lehetővé teszi, hogy az internethasználók privát és biztonságos módon böngésszenek bárhol a világon,

függetlenül a korlátozásoktól és online cenzúrától.

A biztonság érdekében a Tentában két fő komponens szintén decentralizált: a böngészési adatok és a VPN hálózat, így a valóban privát böngészés. Ez azt jelenti, hogy sem a böngészési előzmények, sem a jelszavak nincsenek semmilyen centralizált szerveren tárolva. A felhasználóknak lehetőségük nyílik választani a beépített VPN-en keresztüli csatlakozás és a saját VPN csomópont létrehozása között.

Érdekesség továbbá, hogy február 5-én a fejlesztő cég nem nyilvános összegű befektetésben részesült a ConsenSys Ventures kockázati tőke befektető cég részéről a Washington állambeli Seattle-ben. Ennek köszönhetően a cég tervei között szerepel az összes fő platformon történő terjeszkedés, a VPN hálózat és protokoll kiterjesztése és a fokozott marketing tevékenység.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik