Tech

Elég nagy átverés az átlátszó Xiaomi Mi 9

A kifejezetten olcsó telefonjairól ismert Xiaomi legújabb csúcskészülékét hivatalosan még be sem mutatták, ennek ellenére már elég sok mindent lehet tudni a Mi 9 okostelefonról. Vannak jó minőségű képek a készülékről, és már azt is tudjuk, hogy milyen processzor és hány megapixeles főkamera kerül bele. Most pedig már az is hivatalos, hogy készül belőle egy különleges változat, az Explorer Edition, ami nemcsak abban fog különbözni az alap verziótól, hogy 12 GB memória kerül bele, de akárcsak a Mi 8 hasonló kiadása esetében, most is átlátszó hátlapot kapunk.

Az egyetlen baj ezzel csak az, hogy – a Xiaomi Mi 8 Explorer Editionhöz hasonlóan – ez is csak egy látványos átverés, hiszen a készülék hátsó részén felbukkanó hardverelemek nem a valóságot fogják visszaadni. Mindezt viszont nem is titkolja a cég sem, hiszen Lei Jun, a Xiaomi vezetője a kínai közösségi médiában, a Weibón jelentette be, hogy az áttetsző hátlap alatt megjelenő elemek nem valódik, a felhasználók csak egy 0,3 mm vastagságú alumínium lapba mart mintát látnak, ami még köszönőviszonyban sincs azzal, ahogy a különböző komponensek elhelyezkednek a telefonban.

Ettől függetlenül a dizájn jól néz ki, és a legtöbb vásárlónak ez fog számítani, és nem az, hogy lényegében kamut kapnak a pénzükért. Hogy mindez pontosan mennyibe fog kerülni, azt persze még nem tudni, ahogy a teljesen pontos specifikációkat sem, ugyanakkor a részletekre már nem kell sokat várni, ugyanis a Xiaomi még a héten lerántja a leplet a készülék minden részletéről, már csak azért is, hogy így törjön borsot a Galaxy S10 termékcsaládot február 20-án bemutató Samsung orra alá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik