Tech

Hihetetlen képet tett közzé egy magyar csillagász

Nem Photoshop műve az alábbi kép egy magyar csillagásztól: a Nemzetközi Űrállomás valóban így halad át a Hold előtt, amit Nagy Szabolcs egy ügyes távcsővel lencsevégre is kapott.

A Londonban élő Nagy Szabolcs egy weboldalt is működtet az általa és olvasói által készített ISS-fotókból: a Space Station Guys azért jött létre, hogy ott a Nemzetközi Űrállomás iránt érdeklődők képeket oszthassanak meg egymással, Szabolcs pedig feltölthesse az általa készített fotókat. A szóban forgó kép az egyik legújabb alkotása, és azt mutatja be, ahogy az ISS elhalad a Hold előtt.


Az asztrofotós február 10-én lőtte a felvételeket, és a CalSky weboldal segítségével tudta, hogy mikor kell a teleszkópját az ég felé fordítania.

Érdekesség, hogy Szabolcs gyakran kap kritikát a Twitterén a laposföldesektől és társaiktól, akik azzal gyanúsítják, hogy manipulálja a fotóit, hiszen az ISS nem is létezik. Bár a kép és a videó is tényleg szürreálisan közel hozza hozzánk a Hold előtt áthaladó űrállomást, az egész nem hamisítvány, csak egy nagyon jó objektív és kitartó szervezés eredménye.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik