Tech esport

Két hete jelent meg, de már hemzseg a csalóktól

Apex Legends
Apex Legends

Az Apex Legendset fejlesztő Respawn Entertainment a Redditen számolt be arról, hogy a megjelenés óta már mintegy 16 ezer csalót kellett kitiltaniuk a játékból. Egyelőre nem könnyű kiszűrni a cheatereket, ugyanis a feljelentéshez a felhasználóknak egy külön oldalra kell ellátogatniuk, ahol meg kell adniuk a gyanúsan viselkedő játékosok azonosítóját.

A Respawn Entertainment posztjában azt ígéri, hogy idővel orvosolni fogják a problémát, és közvetlenül az Apex Legendsben is jelenthetik majd a csalókat.

A játék február elején jelent meg, és néhány hét alatt milliók próbálták ki. A február 9-10-i hétvégi csúcs során egy időben 2 millióan játszottak a programmal. A Redditen a fejlesztők arról is beszámoltak, hogy a héten megérkezik a játék második javítása, február 19-től pedig rendszeresen közölnek híreket a programmal kapcsolatban.

Az Apex Legends az egyre népszerűbb battle royale műfaj képviselője: a felhasználók nyolc, különböző képességű karakter közül választva küzdhetnek meg egymással háromfős csapatokban, a lényeg pedig, hogy végül egy csapat tagjai maradjanak életben. A játék más battle royale-okhoz képest több újítást is tartalmaz, érdekes lesz figyelni, hogy miként szerepel majd a riválisok, például a Fortnite mellett.

A program ingyenesen beszerezhető Xbox One-ra, PlayStation 4-re és PC-re az EA oldaláról.

Kiemelt kép: YouTube/GameSpot Trailers 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik