Tech

Drónok fogják figyelni az IKEA bútorait

Az IKEA közleménye szerint a cég az online kereskedelemmel járó bővülő igények kielégítésére olyan digitális megoldásokon dolgozik, melyek gyorsabbá és egyben kényelmesebbé teszik a vásárlást. Ennek egyik lépése az áruházi folyamatok megújítására a drónvezérlésű leltározás lehet, aminek köszönhetően az áruházak raktáraiban, a magasban tárolt nagyobb méretű termékek, például

konyhai és nappali berendezések elérhetőségéről valós időben kaphatnak információt a vásárlók. 

Ezek a termékcsoportok az IKEA legnépszerűbb termékei, a tavalyi pénzügyi évében a svéd lakberendezési vállalat 17 470 konyhát és 37 666 kanapét értékesített.

A bútorgyártó partnere ebben a magyar Aeriu startup, mivel a cég Aeriu Inventory nevű, kereskedelmi forgalomban kapható drónokra optimalizált szoftvere lehetővé teszi a nagy raktárakban való leltározást. Az IKEA szerint ez a megoldás gyorsabb és pontosabb lesz, mint a jelenlegi manuális raktár-ellenőrzési folyamat, így csökkenthető a targoncás munkaerő igénye a leltári folyamat során. A két vállalat hosszú távú célja egy teljesen a technológia által vezérelt rendszer kifejlesztése, ennek jelenleg is tart a tesztidőszaka.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik