Tech

Egy csomó jó dolog várhat a gmailesekre

A Google csapata 2014-ben indította útnak Inbox nevű levelezőkliensét azzal a céllal, hogy mobilplatformon is kezelhetőbbé váljanak a Gmail-be érkező levelek, na és persze hogy kísérleti terepként teszteljen benne pár újítást. A keresőcég viszont tavaly ősszel bejelentette, hogy idén márciusban megszünteti a szolgáltatást, és arra bátorítja a felhasználókat, hogy váltsanak vissza a Gmailre, mint elsődleges appra.

A jó hír, hogy az Inbox néhány funkcióját később beépíthetik a Gmailbe, legalábbis egy Reddit-felhasználó arra utaló jeleket talált, hogy a Google már folytat ilyen jellegű teszteket. Egy barátja képernyőmentések készített neki arról, hogy nála megjelentek a kitűzött üzenetek, az Inboxra jellemző kategóriák, emlékeztetők és más apróságok.

Megszűnik a Google levelezője
A 2014-ben bemutatott Inbox appot nem használták túl sokan, nem is volt értelme.

Vélhetően még egy korai tesztelési időszak zajlik, és az sem biztos, hogy a levelező ebben a formában kapja meg a fejlesztéseket. Nagy rá az esély, hogy erről többet hivatalosan csak a Google májusi I/O nevű éves fejlesztői konferenciáján hallhatunk majd.

Kevesebben tudják, hogy sok gmailes újítás valójában az Inboxból került át a legnépszerűbb levelezőbe, ilyen például az okosított válaszküldés (smart reply), vagy az üzenetek késleltetése, illetve a legtöbb olyan funkciót is ezen belül tesztelték, ami mesterséges intelligenciát használ. Így nem meglepő, hogy a legjobb dolgoktól nem feltétlen szeretne végleg búcsút inteni a Google.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik