Tech esport

18 év után visszatér a magyar gyöngyszem

Legyen szó idősebb-fiatalabb korosztályról, alig találni olyan magyar játékost, aki ne ismerné a hazai Stormregion stúdió által fejlesztett S.W.I.N.E című programot, ami a kétezres években minden valamirevaló számítógépen ott figyelt, hosszú álmatlan éjszakákat okozva. Az állatos stratégiai játékban a tankokban ülő szabadságpárti nyulakat és az agresszor disznókat kellett egymás ellen csatába küldeni, és folyamatosan vicces beszólások tarkították az élményt, így nem meglepő, hogy aki egyszer is játszott vele, nem felejti.

A magyar Kite Games igazi meglepetéssel rukkolt elő, ugyanis bejelentették, hogy idén tavasszal érkezik a felújított, modern kor követelményeinek is megfelelő HD verzió, amit az eredeti fejlesztőkkel karöltve hoztak napvilág alá.

A S.W.I.N.E HD Remaster külsőleg és tartalmilag is hozzátesz majd az alapprogram erényeihez: módosul a kameramozgás, megnövelték a zoomot, és az egész hadszínteret minden korábbinál részletgazdagabban láthatjuk, az egységekre és a járművekre is új textúrákat húznak. A kezelőfelületet a felújított 16:9-es arányhoz igazították, és az olyan napjainkban elvárt grafikai beállítások is adottak lesznek, mint a v-sync, a teljes képernyős mód, vagy az anti-aliasing. Újra elérhetővé válik a hivatalos online többjátékos mód, és a LAN-partyk hangulata is visszatér.

Mint a legtöbb stratégiai játék, a S.W.I.N.E. is a csata stratégiai aspektusára helyezi a hangsúlyt. Nincs épületépítés vagy erőforrás-gyűjtögetés – helyette a játékosnak a kapott stratégiai pontokkal kell gazdálkodnia és ezekből bővítenie és fejlesztenie hadseregét.

A S.W.I.N.E HD Remastert a Steam digitális áruházon keresztül lehet majd megvásárolni 9,99 euróért (kb. 3200 forint). A megjelenés pontos dátumát még nem tudni, csak annyit, hogy tavasszal várhatjuk, és járni fog mellé extraként egy művészeti album és egy fejlesztői napló is az újrakevert, eredeti zenék mellett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik