Tech

Imádni fogják az autósok a Google Maps új funkcióját

A Google Maps eddig nem igazán foglalkozott az autósok traffipaxproblémáival, de most úgy tűnik, végre beújít, és felveszi a versenyt a többi forgalmi applikációval: hamarosan a sebességhatárokat és a sebességmérőket is láthatjuk rajta.

Az Android Police információi szerint a Google Maps fontos újítást kezdett el tesztelgetni: az alkalmazáson belül most végre láthatjuk majd, ha traffipax van az úton előttünk, vagy azt is megtudjuk, hogy mennyi a sebességhatár a szóban forgó úton. Ezzel a Maps felzárkózhat az olyan applikációkhoz, mint amilyen például az egyébként szintén a Google tulajdonában álló Waze, amit sok autós tényleg csak ezekért a funkciókért használt inkább a Google alapbeállításos térképe helyett.

Fotó: Android Police

A térképen a Waze-hoz hasonlóan apró ikonok jelzik majd a traffipaxot, és hangjelzés is figyelmezteti majd a sofőröket, hogy lassítsanak. A sebességhatár funkció is elég egyértelmű: a képernyő bal alsó sarkában látható majd, hogy mennyivel szabad menni az adott úton, és hogy ehhez képest hogyan haladunk mi. Ez utóbbi egyébként már korábban is elérhető volt a Google Maps-felhasználók számára, de csak San Franciscóban és Rio de Janeiróban, nem tudni, miért pont itt.

Az új funkciók tesztelése már megindult, de nem tudni, hogy mikor lesznek élesben is használhatók a világ minden pontján, és így Magyarországon is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik