Hatalmas tisztogatást végez a Google

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás

Sokkal védettebbek lesznek a felhasználók adatai.
Korábban a témában:

A Google blogposztban jelentette be, hogy az elkövetkező hetekben eltávolítja azokat az alkalmazásokat a Play Store digitális áruházból, amelyek indokolatlanul kérnek hozzáférést a felhasználók SMS és hívás adataihoz (be- és kimenő híváslistákhoz, SMS-ek adataihoz, vagy akár azok tartalmaihoz). A bejegyzés egyben emlékezteti a fejlesztőket az új adatvédelmi szigorításokra a fent említett jogosultságokkal kapcsolatban, melynek célja, hogy a felhasználók adatai védettebbek legyenek.

A keresőcég tavaly októberben jelentette be az új szabályokat a Google+ közösségi oldal bezárásával és adatvédelmi incidensével egy időben, 90 napot adva arra a fejlesztőknek, hogy felülvizsgálják alkalmazásaikat.

Az androidos eszközökön már csak azoknak a tárcsázó és SMS-kezelő appoknak lesz lehetőségük hozzáférni SMS- és hívásinformációkhoz, amiket alapértelmezettként állított be a felhasználó az eszközön.

52 millió felhasználó adatát teregethette ki a Google
Már a második ciki bejelentés mostanság, nem csoda, hogy a Google+ bezárását is előbbre hozzák.