Tech

Bárhol, bármikor megismerhetjük arcbőrünk állapotát

A My Skin Track pH by La Roche-Posay az első hordozható mikrocseppes szenzor és mobil applikáció, amely képes könnyedén, már 15 percen belül pontosan megmérni a bőr pH-értékét. A L'Oréal legújabb innovációjának prototípusát a 2019-es Consumer Electronics Show-n mutatta be. A My Skin Track pH ráadásul elnyerte a CES 2019 Best of Innovation díját a Hordozható Technológiai Termékek kategóriában.

Míg a bőr pH-jának mérésére szolgáló korábbi módszerek szigorú elektronikát és nagy verejtékmintákat igényeltek, a My Skin Track pH már szinte észrevehetetlen mennyiségű verejtékből képes pontos eredményt leolvasni egy kétlépcsős folyamatban. Az érzékelőt a belső karra kell helyezni 5-15 percig, amíg a két középső pont színessé válik, majd a szenzor viselőjének meg kell nyitnia a hozzá tartozó alkalmazást és lefényképezni az érzékelőt. Az app ezután

megmutatja a pH-értéket, a bőr izzadásának mértékét,

majd személyre szabottan termékeket ajánl a bőr pH egyensúlyának megőrzéséhez.

„A tudományos és orvosi közösségek már régóta ismerik a bőr pH-szintje és a gyakori bőrproblémák közötti kapcsolatot, amit emberek milliói tapasztalnak nap mint nap” – mondta Guive Balooch, a L’Oréal Technology Incubator globális alelnöke.

Fotó: L’Oréal

A pH-skála a savastól a bázikusig terjed, egy 0 és 14 között mért spektrumon. Az egészséges bőr pH-értéke az enyhén savas tartományban található, 4,5 és 5,5 között. A pH-egyensúly felborulása,  gyulladásos reakciót válthat ki, ami gyakran olyan bőrproblémákat okozhat, mint például a bőrszárazság, az ekcéma vagy az atópiás dermatitis. Amerikaiak milliói szenvednek ezektől a problémáktól; a Nemzeti Ekcéma Társaság szerint 10-ből 1 amerikai (31,6 millió) küzd például az ekcéma valamely formájával.

„A pH a bőr egészségének egyik legfontosabb mutatója” – mondta a münsteri egyetem dermatológiai intézetének vezetője, Dr. Thomas Luger. „Eddig nagyon nehéz volt a bőr pH-ját a klinikai környezeten kívül mérni. Ez az eszköz azonban arra ösztönözheti a fogyasztókat, hogy egészségesebb bőrápolási szokásokat építsenek be a napi rutinjukba.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik