Tech esport

Van egy jó tippünk öt perc kikapcsolódásra

A Meditations nevű új platformon a felhasználók különböző műfajú, ötperces videojátékokat próbálhatnak ki, ráadásul az év minden napján új program érkezik.

A Meditations elsősorban azoknak lehet hasznos, akik szeretnek rövid online játékokat játszani, hogy megtörjék a napi monotonitást – írja az Engadget. A plaftorm 2019-ben minden nap egy újabb rövid játékot kínál, melyek a meditációt, a szórakozást, a tanulást és az inspirációt szolgálják. A platform Windowson és Mac OS X-en érhető el.

A fejlesztő Rami Ismail szerint minden egyes játékot az adott dátum ihletett, és csak azon a napon lesz elérhető.

Ismail, aki a holland Vlambeer videojáték-fejlesztő cég vezére 2017-ben próbált ki egy olyan rövid játékot, amely után azt kívánta, bárcsak minden napra jutna egy hasonló program. 2018-ban aztán számos fejlesztővel felvette a kapcsolatot, hogy megvalósítsa elképzelését.

A Meditationsben különböző műfajú játékokat lehet majd kipróbálni. Ismail szerint egyes programok igen érzékeny témákat, például a halált, a depressziót, a szorongást, az erőszakot, a szexualitást és a függőséget fogják érinteni.

A január 1-én közzétett játék, a Tempres, egy egyszerű kirakós játék volt, amely különböző oldalakon már korábban is elérhető volt. Január 2-tól azonban a tervek alapján csupa új, korábban nem látott program érkezik majd.

Kiemelt fotó: Thinkstock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik