Tech

Így nézheti meg, mit hallgatott a legtöbbet idén

A Spotify Wrapped programja részletes éves statisztikát készít arról, hogy a felhasználók mit hallgattak a legtöbbet - erre eddig az Apple Music nem volt képes. Most viszont egy külön app segítségével mindenki kaphat többé-kevésbé részletes statisztikát arról, hogy 2018-ban mit hallgatott a legtöbbet.

A Wrapped nagyon részletes statisztikát ad arról, hogy egy évben az ember hogyan, mennyit és milyen zenét hallgatott, erre azonban eddig az Apple Music esetében nem volt külön app, és maga a Music sem készített semmi ilyesmit. Az almás program rajongói azonban most örülhetnek: a Music Year in Review hasonlóképp

kilistázza a legfontosabb zenehallgatási szokásainkat az idei évről, csak nem csinál olyan részletes statisztikát, mint a Spotify.

A használata igazán egyszerű: csak egy e-mail címre van szükség ahhoz, hogy az appot össze lehessen kötni az Apple Musickal, és máris készül a számadás. Megtudhatjuk, hogy 2018-ban összesen mennyi időt töltöttünk a kedvenc előadónk hallgatásával, az öt kedvenc dalunkat és előadónkat, és néhány általános kedvencünket, mint például a műfajt, amit legtöbbet hallgatunk.

Mindegyik grafikont meg lehet persze osztani a közösségi médián, ebben hasonlít a dolog a Spotify statisztikáira, de azt fontos megjegyezni, hogy közel sem olyan részletes. Inkább érdekesség, mint részletes kimutatás, de ahhoz képest, hogy az Apple Music semmiféle ilyesmit nem kínál, még mindig előrelépés. Nagy hibája viszont, hogy Androidra nem lehet letölteni – így azok, akik ilyen készülékről használják az Apple Musicot, még erről is lemaradnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik