Tech

Meglepő, mi érdekli legjobban a magyarokat

A Google minden évben statisztikát készít arról, hogy mi volt az, aminek nagyot nőtt a népszerűsége a tavalyihoz képest. Idén egyértelmű, hogy a focivébé vitte a prímet, de sokan kerestek még rá Meghan Markle-re vagy az idén elhunyt hírességekre is. Itthon nyilván a választások, és valamiért a Való Világ volt a befutó.

A Google jóvoltából minden évben átnyálazhatjuk, globálisan és országszinten, hogy mire kerestünk rá a legtöbbet, mi volt az, ami a leginkább érdekelt bennünket az elmúlt majdnem 12 hónapban. A globális lista nem hozott túl sok meglepetést, az itthoni rangsorból is csak néhány lóg ki a sorból.

Mielőtt felsoroljuk, mi érdekelte a legjobban a magyarokat és a világ guglizóit, érdemes megjegyezni, hogy ezek nem nettó számok, a Google algoritmusa nem a legkeresettebb kifejezéseket veszi ilyenkor számba. A listák azokon a keresési kifejezéseken alapulnak, amelyek idén a legnagyobb növekedést érték el az előző évhez viszonyítva – tehát tavaly lényegesen kevesebbet kerestünk rájuk, mint idén.

A Google több kategóriában gyűjtötte össze a toplistákat. Globális szinten például az általános kategória legnépszerűbbje a labdarúgó vb lett, de sokan kerestek rá még az idén elhunyt hírességekre is: Avicii svéd lemezlovasra, Mac Miller rapperre, és Stan Lee-re, a Marvel-képregények atyjára. A hírek kategóriában a labdarúgó vb és a Florence hurrikán, az emberek között

a brit királyi családba beházasodó Meghan Markle és a túladagolás miatt kórházba kerülő Demi Lovato,

a színészek között Sylvester Stallone, a filmek között a Fekete Párduc vitte a prímet.

A magyar keresések között nem túl meglepő módon a 2018-as választások kerültek az első helyre, de nagyon sokan kerestek rá a labdarúgó vb-re, Avicii-re, a Való Világra és a Black Friday akciókra is. A dalszövegek közül a Queen Bohemian Rhapsody-ja a legkeresettebb, de Ed Sheerantől a Perfectre és Camila Cabello Cuba című dalára is sokan gugliztak.

A filmek közül a Venom és a Mamma Mia 2. viszi a prímet, érdekes módon a Bohém rapszódia csak a harmadik, a tévéműsorok közül pedig a Való Világ és a Korhatáros szerelem volt a legnépszerűbb keresés. Érdekes, hogy a Google a receptkereséseket is kilistázza, ez alapján a frankfurti levest és a rizskochot akarták a legtöbben főzni-sütni itthon, de gugliztak még elegen arra is, hogyan kell slime-ot készíteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik