Tech

Ezt vetné be a Facebook a bunkók ellen

Aki keveredett már kommentháborúba, valószínűleg egyetért azzal, hogy a Facebook nem éppen a világ legbarátságosabb helye, főleg akkor nem, ha kellemetlen hozzászólásokat kapunk. Ám úgy tűnik, hogy egy jövőbeli funkciónak köszönhetően ilyen téren könnyebbé válhat az életünk.

Jane Manchun Wong fejlesztő szúrta ki a közösségi oldal appjának forráskódjában, hogy egy tesztelés alatt álló funkcióval a felhasználók a bizonyos szavakat, kifejezéseket, sőt akár emojikat tartalmazó kommenteket elrejthetik az idővonalukról.

A Twitteren közzétett képernyőmentés szerint a tiltott kifejezést tartalmazó hozzászólás írója és barátai továbbra is látni fogják az elnémított üzeneteket, csak a profil tulajdonosa és a többi felhasználó nem. Ez azért okos megoldás, mert így a zaklatók azt hihetik, hogy a hozzászólásukat nem törölte a profil tulajdonosa – az ott van, de mégsem.

Ugyan a Facebooknak már most is van spamszűrője, az új fejlesztés további eszközöket ad a felhasználók kezébe arra, hogy visszaszorítsák az online zaklatást és a gyűlöletbeszédet. A cég hivatalosan egyelőre még nem jelentette be a funkciót, így azt sem tudni, hogy mikor vezetik be élesben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik