Tech

Röhej, hogy cenzúrázzák Micimackót

2019. január 29-én jelenik meg PlayStation 4-re és Xbox One-ra a Kingdom Hearts 3 című videojáték, ami ötvözi a Square Enix kiadó által megjelentetett programok világait a Disney-mesék univerzumaival. Egy egészen különleges, és kifejezetten változatos élményt nyújtó játékról van szó, amiben többek között feltűnik Micimackó is a Százholdas pagony többi lakójával együtt. És itt válik érdekessé a dolog, ugyanis Kínában csak úgy lehet forgalomba hozni a programot, ha Micimackót cenzúrázzák benne.

Az ok és a megoldás ráadásul egyszerre röhejes (és valahol szomorú is). Micimackót még tavaly tiltották be Kínában, ugyanis egyre több olyan mém jelent meg az interneten, amiben az elnököt, Hszi Csin-pinget a csacsi öreg medvéhez hasonlították. Márpedig Kínában az elnök szent és sérthetetlen, nem lehet belőle gúnyt űzni, így a cenzorok

úgy döntöttek, hogy betiltják a karaktert az egész országban.

Ez természetesen a videojátékokra is vonatkozik, a Square Enix pedig nem engedheti meg magának, hogy egy ekkora piacon ne jelentesse meg a Kingdom Hearts 3-at, úgyhogy öncenzúrához folyamodtak, méghozzá meglehetősen sajátos módon. Egy Kínából kiszivárgott képernyőmentés alapján ugyanis a karaktert nem vágják ki a játékból, hanem egész egyszerűen eltakarják egy fehér folttal, mikor feltűnik a programban – a megoldás egészen röhejes, és a cég ezzel nyilván azt próbálja megüzenni, hogy mennyire nevetséges, ha betiltják a világ egyik legbékésebb mesefiguráját.

Vajon ki lehet kitakarva ott a képen?????? – Fotó. Square Enix

Ajánlott videó

Olvasói sztorik