Tech

Ijesztő dologgal szembesíthet egy új funkció

Ahogy korábban is írtunk róla, egyre több internetes óriáscég épít be szolgáltatásaiba olyan eszközöket, amelyekkel a felhasználók nyomon követhetik használati szokásaikat. Az Instagramot is birtokló Facebook augusztusban jelentette be, hogy az instagramozók hamarosan részletes statisztikákat láthatnak arról, hogy mennyi időt töltenek az appon belül. Az Apple az ioS 12 bétájában tette elérhetővé az ugyanezen célt szolgáló Screen Time funkciót, ami sokakat megijesztett, hiszen láthatóvá vált, hogy naponta elképesztően sok órát mobiloznak el.

Annyira függők lettünk, hogy az már a techóriásokat is megijeszti
A nagy techcégek elindították a digitális jólét mozgalmat, így a felhasználók rádöbbenthetnek arra, mennyi időt töltenek el szolgáltatásaikkal.

A The Verge szúrta ki, hogy a „Your Acivity” nevű funkció egyesek számára már elérhető a mobilappban, azt a profilunkról előhívható beállítások menü alatt lehet találni a Névcímke felett, egy órát jelző ikonnal. Az opció alatt nem csak azt látjuk, hogy naponta átlagosan hány percig tapadunk a képmegosztóra, de beállíthatunk saját magunk számára engedélyezett időkeretet is, amit túllépve az app értesítést küld. Részletesebben testre szabhatóvá válik az is, hogy milyen értesítéseket kapunk meg az Instagramtól.

Mint minden újítás, valószínűleg ez is fokozatosan válik elérhetővé a felhasználók számára. A Facebook szintén augusztusban jelentette be azt is, hogy a nagy kék közösségi oldal is kap egy hasonló eszközt, ami vélhetően ezek alapján már nem lehet olyan messze.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik