Tech

Zseniális szolgáltatással rukkolt elő a Telekom

Komoly mérföldkőhöz érkezett a hazai telekommunikáció, köszönhetően a Telekomnak: november 6-tól egyetlen előfizetéssel több SIM-en is igénybe vehető a mobilinternet és a hangszolgáltatás – így az eddigieknél kedvezőbb feltételekkel, egyszerűbben és kényelmesebben használhatók az okoseszközök.

A MultiSIM nem különálló díjcsomag vagy speciális előfizetés, hanem olyan szolgáltatás, aminek keretében az előfizetők a meglévő díjcsomagjukat több SIM kártyával több eszközön használják egyszerre. A szolgáltatásba bevont SIM-eket tartalmazó eszközökkel lehetőség van hívások indítására, fogadására és mobilinternetezésre az előfizetés szerinti díjcsomag hang- és adatforgalmi keretéig.

Persze érdemes tudni: a szolgáltatást meghatározott díjcsomagokhoz lehet igénybe venni, a díjszabásban rögzített havi díj ellenében.

A MultiSIM szolgáltatás keretében egy előfizetéshez és egy díjcsomaghoz akár több SIM kártya (egyéni előfizető esetén a fő kártyával együtt összesen 3 db, üzleti előfizető esetén 4 db) is igényelhető, mely lehet eSIM vagy hagyományos SIM egyaránt. Így anélkül üzemeltethető külön SIM-es eszközként az okosóra, a tablet, vagy épp a laptop, hogy újabb előfizetésre, újabb hívószámra lenne szükség.

A MultiSIM mind a technikai SIM kártya, mind pedig az eSIM használatát támogatja, akár a kettőt kombinálva is. Az eSIM esetén egy virtuális SIM profil testesíti meg az előfizetést, nem pedig egy hagyományos SIM-kártya.

Már mi is használhatjuk a SIM-kártyák új generációját
Telefont csinál az okosórából az eSIM, és egyre több eszköz jön.

A MultiSIM-ek hamarosan online is igényelhetővé és menedzselhetővé válnak, és az alacsony adatforgalmi igényű eszközökhöz speciális, még költséghatékonyabb konstrukció érkezik. A Magyar Telekom továbbá olyan irányban fejleszti tovább a szolgáltatást, hogy támogassa ügyfeleit a valódi okosotthonok kialakításában, a termosztátok, okosmérők és háztartási eszközök hálózatra kötésével.

Nyitókép: ThinkStock

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik