Tech esport

Felfoghatatlanul sok pénzt kerestek mindössze három nap alatt

Október 26-án jelent meg a Red Dead Redemption 2 PlayStation 4-re és Xbox One-ra, és a vadnyugaton játszódó videojáték mindössze három nap alatt 725 millió dollár, azaz 207 milliárd forintnyi bevételt termelt a programot fejlesztő Rockstar Gamesnek, és a cég anyavállalatának, a Take-Two Interactive-nak.

A Rockstar ugyan nem közölte, hogy összesen hány dobozos és digitális példányt értékesítettek, csupán az összeget hozták nyilvánosságra, de ha abból indulunk ki, hogy a program 60 dollárba kerül, akkor gyorsan kijön, hogy három nap leforgása alatt nagyjából 12 millió ember ruházott be a játékra.

A siker jelentős, de egyáltalán nem váratlan, hiszen már a nyolc évvel ezelőtti előzmény, az Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra megjelent Red Dead Redemption is komoly siker volt, arról nem is beszélve, hogy a Grand Theft Auto-sorozatról híres Rockstar Games játékait mindig hatalmas érdeklődés övezi. Érdekesség továbbá, hogy egyetlen videojáték létezik, amiből a megjelenés első három napjában többet értékesítettek, mint az RDR2-ből, és az pont a 2013 szeptemberében megjelent GTA V, ami

egymillárd dollár (286 milliárd Ft) bevételt ért el ennyi idő alatt.

A Red Dead Redemption 2 eredménye viszont még ennek fényében is minden idők legjobb szórakoztatóipari nyitóhétvégéjét jelenti, azaz soha senki nem keresett még ennyi pénzt ebben a műfajban péntek, szombat és vasárnap, beleértve ebbe a körbe az olyan hollywoodi nagyágyúkat is, mint például a Bosszúállók: Végtelen Háború. A Grand Theft Auto V pedig csak azért nem sorolandó ide, mert az a játék eredetileg kedden jelent meg 2013-ban, így rá nem érvényes a nyitóhétvége szabálya.

Mutatjuk, mivel lehet 1500 milliárdot kaszálni
A GTA V több pénzt csinált, mint a Star Wars-filmek és az Elfújta a szél.

Mindez ráadásul még csak a kezdet: a Red Dead Redemption 2 nem fog megállni 725 millió dollárnál. Már csak azért sem, mert a játék online komponense még meg sem jelent, és a GTA V esetében is ez a rész vezetett oda, hogy a Rockstar napjainkig 6 milliárd dollárt, azaz nagyjából 1500 milliárd forintot keresett a programmal. Bár annak a valószínűsége, hogy az RDR2 képes lesz erre, viszonylag csekély, de abban biztosak lehetünk, hogy a fejlesztők felfoghatatlanul sok pénzt fognak bezsebelni ezzel a játékkal is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik