Tech

Különleges játék van a Google keresőben, így hívhatja elő

A Google egy nem hagyományos ünnepi emlémával (doodle) ünnepli az idei Halloweent: a keresősáv felett elhelyezkedő, szellemecskéket ábrázoló firkára kattintva egy interaktív játékot hívhatunk elő. A Great Ghoul Duel egy online multiplayer játék, ami a Google felhőszolgáltatását használja ki, és egyszerre akár nyolcan is játszhatják.

Fotó: Google

A programban két négyfős csapat csaphat össze, akiknek az a feladatuk, hogy minél több lelket (Spirit Flame) gyűjtsenek össze két perc alatt, majd azokat visszajuttassák a bázisukra. A feladatot tovább nehezíti, hogy a játékosok egymástól is elvehetik a zsákmányt. E-mailen keresztül ismerőseinknek is küldhetünk meghívót, hogy felkérjük őket egy szellemes mérkőzésre, más esetben az online elérhető többi felhasználó közül fog sorsolni az algoritmus, bár tapasztalataink szerint ezzel azért vannak problémák, nem egyszerű társakat találni.

A játékot közvetlenül ezen a linken is elindíthatjuk.

Mi az a Google Doodle?

A Google Doodle a Google keresőoldalán látható logó speciális, alkalmi változata. A doodle (ünnepi embléma) minden esetben valamilyen jeles vagy kifejezetten érdekes eseménynek vagy személynek állít emléket, grafika vagy mozgókép formájában, amit mindig más alkotó tervez. A speciális alkalmakat a cég nem jelenti be előre, minden nap meglepetés, hogy mi kerül ki, ugyanakkor a Google nem készül az év minden napjára egyedi logóval.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik