Tech

Még könnyebben törölhetjük a keresési előzményeinket

Amennyiben bejelentkeztünk a Google-fiókunkba, az internetes óriás minden keresésünket rögzíti, amit a Google.com-on keresztül bonyolítunk le. Ezen az sem változtathat, ha a böngészős előzményeket töröljük, mindenképp a Google-fiók beállításai közt található aktivitási naplóból kell eltávolítani azokat. Ez sokak számára eddig nem volt egyértelmű, ezért a cég most lehetővé teszi, hogy könnyebben átláthassuk a rendszert.

A Google kereső nyitólapján megjelent a „Google Keresésben használt adatok megadása” gomb, amivel rögtön megnézhetjük, milyen adatokat gyűjtött össze rólunk a szolgáltatás. A kereső ugyanis más adatokat is generál azon túl, hogy milyen kulcsszavakat írtunk be: ott vannak még például a használt eszköz helyadatai és a megnyitott linkek is. Ezen információkat nem csak megnézhetjük, de rögtön törölhetjük is, illetve további tájékoztatást olvashatunk arról, hogy azokat miként használják fel hirdetésekhez.

Az újítás világszerte elérhető már a Google.com asztali böngészős és mobil böngészős verzióiban is, a mobilappokra még pár hetet várni kell.

Fotó: 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik