Tech

Már nálunk is elérhető a Google legfeleslegesebb szolgáltatása

A Google Fotókon belül van egy itthon eddig nem igazán ismert szolgáltatás, ami most nálunk is elérhetővé válik. A 2015-ben, első körben az Egyesült Államokban bevezetett Photo Books lényege, hogy egy fizikai albumban is megkapjuk kinyomtatva a Google Fotókban tárolt képeinket.

A képnyomtatós funkciót később Kanadában, az Egyesült Királyságban, Németországban, Olaszországban, Hollandiában és Spanyolországban is elérhetővé tették, ez bővült ki most Csehországgal, Lengyelországgal, Portugáliával, Romániával és Magyarországgal.

Az árak országonként máshogy alakulnak, a magyaroknak 20 oldalért 4180 forintot kell fizetni, amennyiben a papírborítós albumot kérik, a kemény kötéses változat pedig már 7400 forintba fáj. Ezen felül még számolni kell a szállítási költséggel is, ami 1930-4500 forint közt alakul. Bárhogy is nézzük: ennél azért manapság léteznek olcsóbb alternatívák is egy fényképalbum elkészítésére, amihez még a Google sem kell.

Az album összeállításához a Google oldalán találunk részletes útmutatót, nem különösebben bonyolult: a photos.google.com/photobooks link alatt jelentkezzünk be fiókunkba, és válasszuk az Új album készítése opciót, ide válogathatjuk a nyomtatni kívánt fotókat. Az összeállított gyűjteményt ezután kosárba tehetjük, majd megrendelhetjük, ahogy azt egy webáruházban is tennénk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik