Mobil

Csúnya telefonszámlát hozhat össze a Google appja

A Google News (Google Hírek) felhasználói közül többen is jelezték, hogy a hírolvasó alkalmazás jelentős mennyiségű adatot fogyasztott a háttérben a tudtuk nélkül, aminek következtében a szokottnál hamarabb elhasználták a keretüket, és bizonyos esetekben borsos felárat is kellett fizetniük a mobilnetért. A cég fórumára érkezett panaszok szerint már június óta fennáll a probléma.

Zach Dowdle, a The Verge olvasója egy részletes kimutatást is küldött a portálnak, miszerint az app több alkalommal is véletlenszerűen, indokolatlanul sok adatot használt fel a háttérben a tudta nélkül.  Az egyik éjszaka például több mint 12 gigabájtot sikerült összehozni, mikor a mobilja lecsatlakozott a wifiről, ez pedig 75 dolláros (kb. 20 ezer forint) számlát eredményezett. A panaszok alapján akkor is hasonló jelenséget produkált az app, mikor csak wifire csatlakozott a készülék.

A Google elismerte a hibát, és már dolgoznak a javításon, ami egyelőre még nem érkezett meg. A felhasználók egy része ezért a legegyszerűbb megoldáshoz nyúlt, törölték az appot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik