Tech

Fontos dolgot lép meg a Facebook

Az idei év kifejezetten kellemetlen volt a Facebook számára adatvédelmi szempontból. Márciusban derült fény a Cambridge Analytica-botrányra, pár hete a cég pedig az is bevallotta, hogy egy sebezhetőségnek köszönhetően akár 50 millió ember adataihoz is hozzáférhettek hackerek (mint később kiderült a vizsgálat során, „csak” 29 millió felhasználóról van szó.)

Úgy tűnik, hogy a közösségi óriás kívülről várja a segítséget ahhoz, hogy visszaállítsák a felhasználók megrendült bizalmát: a The Information forrásai szerint több meghatározó kiberbiztonsági céggel is tárgyalnak felvásárlással kapcsolatban. Az informátorok szerint a Facebook meglehetősen sürgeti az ügyet, már év végére szeretnének nyélbe ütni egy üzletet.

A cég elsősorban olyan biztonsági megoldásokat keres, amiket könnyen integrálhat a jelenlegi szolgáltatásaiba, és segítségükkel megelőzhetők, vagy időben felismerhetők lennének az adatlopási célzatú támadások. Az eddigi példákat nézve pedig erre valóban szükségük van, elég csak megnézni, mennyit estek a cég részvényei a botrányok után.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik