Tech

Olyat újított a Youtube, amit mindenki imádni fog

A mobilos appban már régóta működik, hogy az éppen nézett videót le lehet tenni a képernyő aljára, közben pedig nyugodtan lehet böngészgetni a videók között úgy, hogy nem lép ki a másikból. Eddig ez a böngészőkben nem volt lehetőség, mindig új ablakot kellett nyitni, ha videónézés közben keresett volna az ember - most viszont, szerencsére, ez megváltozik.

Nem tudni, miért várt ennyit a Youtube ezzel a funkcióval, de az biztos, hogy nagyon régóta várták már a felhasználók: végre nem kell új ablakot, vagy új tabot nyitni, ha szeretnénk böngészgetni is az oldalon videónézés közben. Lehetőség van arra, amit már a mobilappban régóta engedélyeztek: letehetjük kicsibe az éppen nézett videót a képernyő aljára, és közben azt nyomkodunk az oldalon, amit csak akarunk.

Így néz ki a minivideó a képernyőn – fotó: Youtube

A teljes képernyős és szélesvásznú nézet mellett jelent meg egy minilejátszó aktiválása gomb, amivel a videó azonnal a jobb alsó sarokba ugrik, de nem áll le. Innentől kattintgathatjuk az oldalt nyugodtan, az éppen nézett felvételek ott maradnak a sarokban.

Az apró lejátszón lehet megállítani a videót, de a következőre vagy az előzőre is léphetünk, és be is zárhatjuk a jobb felső sarokban található X-szel.

A lehetőséget még márciusban kezdték el tesztelni, de most már bárki számára elérhetővé tették.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik