Tech

Profin twerkel és moonwalkol a táncoslábú kutyarobot

A Boston Dynamics robotgyártó cégtől szuper hightech, néha kicsit ijesztő, de nagyon modern és innovatív robotokhoz szokhattunk, amelyek általában jól mutatják a robotika szédületes ütemű fejlődését. Most viszont újítottak: a négylábú Spot robotot megtanították, hogyan twerkeljen Bruno Mars egyik slágerére.

Bizarr, de mégis nagyon aranyos a Boston Dynamics négylábú robotjának tánca: a szerkezet elképesztő ritmusérzékkel járja Bruno Mars Uptown Funk című dalára, közben teljesen profin moonwalkol és twerkel is, utóbbinál még vissza is néz a kamerába hosszú nyakán ülő apró fejével. A videó viccesnek tűnhet, de tökéletesen bemutatja, milyen mozgékony és profin felépített robotról van szó, ami tökéletes reklám lehet a leendő vevők számára.

Spot egyébként 30 kilót nyom, teljesen elektromos, és nagyjából másfél órát bír egyetlen töltéssel. 17 ponton található rajta mozgatható ízület, és van egy karja is öt szabadságfokkal. A kutyarobotot 2019-ben dobják majd piacra, de valószínűleg elég borsos áron kínálják majd.

Pedig egy ilyen táncoló robot bármelyik háztartásban nagyon jól mutatna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik