Tech

Egy péksütin akadtak ki az iPhone-osok

Az Apple nevéhez korábban fűződtek már mindenféle „gate”-ek, azaz olyan esetek, amikor valamivel nagy gondja volt a felhasználóknak, és azért látványosan háborogtak. Erre legtöbbször valamilyen hardveres vagy szoftveres hiba adott okot, egy korábbi „bendgate”-ben például a meghajló telefonok, a „batterygate”-ben pedig a nem rendeltetésszerűen működő akkumulátorok verték ki a biztosítékot. Az internet most a „bagelgate”-ről beszél, ami azért korántsem olyan dramatikus, mint a fentebb említett problémák.

Az iOS 12.1-ben az Apple 70 új emojit vezetett be: többek közt átszabták a telefont ábrázoló ikont úgy, hogy jobban tükrözze az iPhone jelenlegi dizájnját, megjelentek a vörhenyes hajú emojik és még sok más, de egy grafika különösen szemet szúrt a felhasználóknak.

A bagel.

A bagelrajongók kritikája szerint az Apple ikonja olyan módon reprezentálta a mennyei eledelt, mintha a fagyasztóból előkapott, száraz, üres változat lenne, ami semmiképp sem hívogató és ízléses. A visszajelzéseket annyira komolyan vette a cég, hogy már át is szabták az emojit, elegáns megoldásként azt választották, hogy a félbevágott péksüteménybe krémsajt került.

Korábban már alakult ki hasonló fennforgás ételes emoji körül, mikor a Google gondatlanul rétegezte a hamburgert, de annak az ügynek is sikerült pontot tenni a végére, mindenki nagy megnyugvására.

A Google mindent eldob, hogy egy nagyon fontos emoji-problémát oldjon meg
A keresőóriás hamburger emojiját szentségtörésnek bélyegzi a Twitter népe, de a többi techcégnek sincs normális "burgermojija".

Ajánlott videó

Olvasói sztorik