Tech

Visszatér a Winamp

Az Age of Empires II és a tört vírusirtók mellett egyetlen kétezres években használt otthoni számítógépről sem hiányozhatott a Winamp zenelejátszó. Az 1997-ben kiadott ingyenes programot 2001-ben már több mint 60 millióan használták, mielőtt az iTunes és a VLC elkezdték átformálni a zenefogyasztási szokásainkat. Ugyan a Winamphoz már 2013 óta nem érkezik frissítés, attól még mindig használható, akár asztali alkalmazásként, de egy fejlesztőnek köszönhetően böngészőben is.

Alexandre Saboundjian, a Radionomy cég vezetője bejelentette, hogy jövőre egy teljesen új verzió érkezik a legendás lejátszóból,ami a modern kor igényeihez igazodva nem csak offline zenehallgatást és rádiózást tesz lehetővé, de podcastokat is lehet hallgatni, valamint a felhőhöz is kapcsolódik, így a streamelést is támogatja majd. Az újfajta Winamp, a Winamp 6 asztali és mobilos alkalmazást is kap.

Ennél többet egyelőre nem hallhattunk, de már ez is bőven elég az örömködésre. A héten megérkezik a Winamp 5.8-as frissítése is, ami több javítást hoz a jelenlegi lejátszóba, a Winamp 6-ot pedig valamikor 2019 során várhatjuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik