Tech

Ezernyi emlék fogja elönteni a szívét ettől a hírtől

Az Age of Empires II és a tört vírusirtók mellett egyetlen kétezres években használt otthoni számítógépről sem hiányozhatott a Winamp zenelejátszó. Az ingyenes programot 2001-ben már több mint 60 millióan használták, mielőtt az iTunes és a VLC elkezdték átformálni a zenefogyasztási szokásainkat.

Ugyan a Winamphoz már 2013 óta nem érkezik frissítés, néhányan még mindig nem tudnak tőle elszakadni. Az a fejlesztő sem, aki most elkészítette a klasszikus program böngészős változatát, ami itt érhető el.

Jordan Eldredge HTML5 és JavaScript kódok segítségével készített emulátort a lejátszó 2.9-es verziójából, ami úgy néz ki, mintha csak 2003-ban adták volna ki.

winamp (winamp, )
Forrás Winamp

A zenehallgatáshoz egyszerűen be kell húzni a számítógépen tárolt zenéinket a böngészőbe, vagy a megszokott módon a bal felső sarokból nyíló menüvel is betölthetjük azokat. Nem is lenne igazi Winamp, ha nem játszhatnánk az Equalizerrel, vagy választhatnánk a menő skinek közt, de sajnos nem nézegethetjük a vizuálokat, amik minden egyes dalt pszichedelikus utazássá varázsoltak annó.

Természetesen az eredeti Winampot is még mindig letölthetjük a gépünkre a lejátszó oldaláról, azzal sincs semmi baj, sőt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik