Tech

Így készíthet 3D-s fotókat a Facebookra

Ahogy arról a napokban beszámoltunk, a Facebook élesítette a legújabb funkcióját, aminek segítségével a hírfolyamba feltöltött 2D-s fotókból 3D-hatású képeket készíthetünk. Az új lehetőség még nem érhető el mindenkinek, a közösségi oldal fokozatosan teszi elérhetővé a funkciót, és időközben az is kiderült, hogy milyen eszköz szükséges ahhoz, hogy 3D-hatásúvá varázsolhassuk a képeinket.

A szomorú hír az, hogy egyelőre csak azok tudnak élni a lehetőséggel, akik iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPhone XS vagy iPhone XS Max típusú készülékkel rendelkeznek, ugyanis a Facebook egyelőre csak az ezeken a készülékeken elérhető Portrait Mode (portré mód) használatával készült fotókat tudja átdolgozni 3D-be. A kompatibilis készülékek listája a jövőben biztos bővülni fog, de azzal is tisztában kell lenni, hogy a közösségi oldal csak akkor tudja végrehajtani az átalakításhoz szükséges lépéseket, ha a kiválasztott fotót minimum duálkamerás készülékkel lőttük.

Ha valaki rendelkezik a fentebb említett telefonok valamelyikével (és már élesedett nála a funkció), akkor nem kell mást tennie, mint új posztot kezdeni a Facebookon, a lehetőségek közül (fotó/videó, matrica, helyszín, gif stb.) kiválasztani a 3D fotó opciót (a Bejelentkezés és a Kamera opciók között fog megjelenni), majd ezután a szerkesztőben a telefon galériájából kiválasztani egy olyan képet, ami az említett portré mód használatával készült – a többit pedig már elintézi a Facebook.

Nyitó illusztráció: ThinkStock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik