Tech

Facebook-hack: itt ellenőrizheti, látták-e a tolvajok az adatait

Még október elején számoltunk be arról, hogy csaknem ötvenmillió Facebook-felhasználó fiókja felett szerezhettek irányítást ismeretlen támadók (a tavalyi év során pedig további 40 millióan lehettek érintettek), akik egy olyan biztonsági rést használtak ki, ami a „Megtekintés mint…” nevű  funkciót érintette. Ezzel az eszközzel a felhasználók azt nézhetik meg, hogy kívülállók mennyit látnak a profiljukból, és nem sokkal a támadás elismerését követően fel is függesztették a közösségi oldal ezen funkcióját.

Ötvenmillió Facebook-felhasználó fiókját törhették fel ismeretlen támadók
Ha önnek is újra be kellett lépnie, az ezért volt.

A Facebook már két hete is biztosított mindenkit, hogy jelszavakat nem loptak el, tegnap pedig már azt közölték, hogy “mindössze” 29 millió ember adataihoz fértek hozzá, és a hozzáférés kevésbé tűnik veszélyesnek az eredetileg feltételezettnél. A rendszerbe betörő tolvajok csak olyan alapvető adatokhoz fértek hozzá, mint az email-cím, illetve olyan információkra láthattak rá, mint a nem, vallás, hely- és készülékinformáció. Egymillió felhasználó esetében pedig semmilyen adatot nem láttak.

A Facebook szerint a támadók más külső fiókokhoz sem szereztek hozzáférést, és ígéretet tettek, hogy mindenkit értesíteni fognak, akit érint a hackelés. Ha pedig valakinek nincs türelme kivárni, míg megérkezik a levél, annak nem kell mást tenni, mint ide kattintani, itt ugyanis a rendszer azonnal megmondja, hogy a felhasználó beletartozik-e abba a 29 millióba, akiknek a tolvajok látták egyes adatait.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik