Tech
Developing programming and coding technologies. Website design. Programmer working in a software develop company office.

Programozással is támogatható a szabad sajtó

Dömös Zsuzsanna
Dömös Zsuzsanna

újságíró. 2018. 10. 10. 12:17

Korábban a témában:

Újszerű koncepció mentén indul el a Holy Bytes nevű programozói tanfolyamokat működtető vállalkozás: a diákok a befizetett tandíjuk két százalékát egy civil szervezetnek vagy tényfeltáró munkát végző újságnak ajánlhatják fel. A későbbi tervek közé tartozik, hogy ezt a két százalékot idővel öt százalékra sikerüljön emelni.

A Holy Bytes célja, hogy a manapság hiányszakmaként aposztrofált programozás alapjait bárki megtanulhassa matematikai ismeretek nélkül is, illetve hogy közvetve erősítsék az összefogást is a demokráciáért harcoló intézmények közt.

A diákok a következő öt szervezet közül választhatnak: Átlátszó, Direkt36, BAGázs Közhasznú Szervezet, Magyar Helsinki Bizottság, TASZ.

A civil szervezetek és oknyomozó újságok ingyenes oktatását először az általuk támogatott szervezeteknek biztosítanák, de a hosszú távú céloknak megfelelően várják azok jelentkezését, akik támogatnák a sikeres ingyenes képzéseket bármelyik alapítvány számára.

Az első órákra már októberben lehet jelentkezni, ahol a kezdő mellett középhaladó órák is lesznek azoknak, akik már tisztában vannak a programozás alapjaival, Python és Java programnyelveket lehet tanulni. További információk a cég honlapján olvashatók.

Dömös Zsuzsanna korábbi cikkei
vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Győr, 2018. április 5.
Pintér Sándor belügyminiszter a Készenléti Rendőrség nyugat-magyarországi határrendészeti igazgatósága győri határvadász bevetési osztályának és a Nemzeti Nyomozó Iroda győri bűnüldözési osztályának elhelyezésére szolgáló győri épületegyüttes átadásán 2018. április 5-én. Az 5429 négyzetméter alapterületű épületegyüttest több mint 2,8 milliárd forintból alakították ki.
MTI Fotó: Krizsán Csaba
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.