Tech

Anyukák segíthetnek a programozóhiányon

Már most húszezer informatikus hiányzik Magyarországon, és ez a szám növekedni fog a jövőben. Manapság több képzés, kóderiskola próbálja elsajátíthatóvá tenni a programozást a karrierváltók számára, így a Green Fox Academy is, akik az Academy4Moms-szal indítanak egy közös képzést kifejezetten 1,5-4 éves korú gyermeket nevelő anyáknak.

Az Academy4Moms ötlete, hogy amíg az anyák új szakmát tanulhatnak, addig közben gyermekeik a legmodernebb fejlesztő foglalkozásokon vehetnek részt. Tehát amíg a baba a bölcsiben, addig anya a szomszéd szobában programozni tanul.

Az anyukák sokszor hiába szeretnének dolgozni, nem találnak olyan munkahelyet, ahol elég rugalmasak a körülmények, így nem tudják összeegyeztetni a munkát és a családot, pedig az IT szektorban működő cégeknél a munka sok esetben éppen ilyen – mesélte Utasi-Peszlen Rita, az Academy4Moms alapítója.

Forrás: GreenFox Academy

A tanterv kidolgozása során alapelv volt, hogy fokozatosan készítsék fel az anyákat a tanulással járó új helyzetre, például ne kelljen azt érezniük, hogy a hirtelen jött új kötelezettség a család rovására megy. A tananyag viszont ugyanaz, mint a Green Fox Academy 4 hónapos képzésén.

Előképzettségre nincs szükség, de felvételi van, a motiváció és társas készségek vizsgálata mellett a jelölt digitális írástudását és angol nyelvtudását vizsgálják, hiszen az IT szektor nyelve alapvetően az angol. A képzés részleteiről az iskola honlapján tájékozódhat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik