Tech

Ennél feleslegesebb dolog rég készült telefonokhoz

Egész nap annyiszor érünk telefonunkhoz, itt az idő, hogy néha ő is megérintsen minket. Legalábbis egy francia mérnök így gondolja.

Marc Teyssier olyan ujjszerű eszközt hozott létre, melyet okostelefonokhoz és tabletekhez lehet csatlakoztatni – írja a ScienceAlert.

Ez az úgynevezett MobiLimb.

A szerkezethez öt, pontosan szabályozható motor tartozik, melyek létrehozzák az ujjakra jellemző mozdulatokat. Az eszközhöz Teyssier borítást is készített, igaz, a bőrszerű vagy a szőrös bevonattól a MobiLimb valahogy még bizarrabbul néz ki.

Hogy mi mindent tud a szerkezet, azt Teyssier egy videóban demonstrálta. A robotujj képes simogatni a felhasználó kezét, míg az a telefonját nyomkodja; vonszolni tudja a rácsatlakoztatott készüléket, emellett felhasználható állványként és fogantyúként, sőt, értesítéseket is küldd, valamint érzelemszerű jelzéseket is képes kifejezni.

És hogy mindez mire jó?

Nem tudjuk.

Mobiltámaszként egész hasznosnak látszik, igaz, erre már vannak jóval alkalmasabb eszközök is.

Egyelőre a MobiLimb meglehetősen felesleges fejlesztésnek tűnik, de ki tudja, egy nap talán a technológiára alapozva valami kifejezetten hasznos eszközt hoznak létre a mérnökök.

Kiemelt fotó: Marc Teyssier/MobiLimb

Ajánlott videó

Olvasói sztorik