Tech

Üzleti intelligenciával erősít a NÚSZ

Business Intelligence szolgáltatásokkal lép piacra a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. Az új üzletág az útdíjfizetéssel és úthasználattal kapcsolatos, növekvő tudományos és üzleti igényeket elégíti ki.

A közúti személy- és áruszállítás mértéke az Európai Unióban és Magyarországon is növekszik, ezért az útdíjfizetéssel kapcsolatos üzleti és tudományos célú adatok feltárása az elmúlt időszakban nyilvánvaló piaci igénnyé formálódott a NÚSZ Zrt.-nél. A társaság a díjfizetéshez kapcsolódó közlekedés és úthasználat tekintetében hatalmas adatvagyonnal bír, ami évente több mint egymilliárd regisztrált eseményt és 10 terabyte elemezhető adatmennyiséget jelent.

Kitta Gergely, a NÚSZ Zrt. stratégiai és kormányzati kapcsolattartásért felelős igazgatója szerint:

Az üzleti megrendelések teljesítése mellett idővel olyan elemzéseket szeretnénk széles körben, ingyenesen elérhetővé tenni, amelyek közérdeklődésre tarthatnak számot, társadalmilag hasznosak, és főként a tudományos életben dolgozók vagy a felsőoktatásban tanulók előmenetelét segítik.

A tervek szerint a NÚSZ Zrt. business intelligence szolgáltatásait főként tanácsadócégek, fuvarozók, logisztikai, közlekedési és energetikai vállalkozások veszik majd igénybe. A társaság a szolgáltatás igénylőitől kizárólag a szakmai anyagok előállításának költségtérítését kéri el megbízási díjként.

Illusztráció: MTI/Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Olvasói sztorik