Tech

Újra kapható lesz gyerekkorunk egyik álma

Konzolok terén hódít a retró, erre egyre több kézzelfogható bizonyítékot láthattunk az utóbbi időben: először a Nintendo robbantott a NES Classic Minivel, aztán jött az SNES Classic Mini, majd a C64 Mini, amik kompakt kiadásban teszik ismét elérhetővé a régi idők legmenőbb játékgépeit.

A Sony is bekapcsolódik az apró méretű mókába, és idén kiadja a PlayStation Classic nevű konzolt, ami az első generációs PlayStation miniváltozata lesz, mindezt 24 évvel az eredeti gép megjelenése után.

A Sony közleménye szerint a kütyü 20 előretelepített játékkal érkezik, természetesen jól ismert, klasszikus kedvencekkel. A teljes listát ugyan még nem tették közzé, de a Final Fantasy VII, Tekken 3, Wild Arms, Jumping Flash, Ridge Racer Type 4 címeket már biztosra vehetjük.

Jóval kisebb, mint az eredeti konzol – Fotó: Sony

A PlayStation Classic jóval kisebb lesz az eredeti masinánál, két kontrollerrel érkezik majd a dobozában egy HDMI kábel és egy USB kábel társaságában. Ahogy a fentebb említett minikonzolok esetében, úgy ehhez sem jár majd hálózati adapter, saját okostelefonos töltőnkkel, esetleg okostévénk USB portján keresztül láthatjuk el energiával.

A kütyüvel az ünnepek idejére rukkol elő a Sony, december 3-án érkezik a boltok polcaira 99,99 dolláros áron, azaz közel nettó 30 ezer forintért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik