Tech

Haldokló emberekkel riogatott az asszisztens

Az Amazon Alexa nevű virtuális asszisztense korábban már több ízben is bekerült a hírekbe furcsa „viselkedése” miatt, például amikor gonosz nevetéssel hozta a frászt a felhasználókra, aztán titokban felvette egy pár beszélgetését, amit aztán továbbított egy ismerősnek.

Most a 30 éves Shawn Kinnear lakásában tett sokkoló kijelentést egy Echo okoshangszórón keresztül. A San Franciscó-i férfi a Metro lapnak mesélte el, hogy a nappaliban Alexa egyszer csak teljesen váratlanul aktiválta magát, és az alábbi mondatot hallotta kiszűrődni az okoskütyün keresztül:

Bármikor becsukom a szememet, haldokló embereket látok.”

Kinnear éppen az Amazon Prime-ot nézte a tévén, amikor a szolgáltatás egyszer csak szünetelni kezdett. Ekkor kiment a konyhába némi harapnivalóért, miközben a nappaliban megszólalt a hangszórón Alexa, és elhangzott az ominózus mondat. Bár már elsőre is értette azt, megkérte az asszisztenst, hogy ismételje meg amit mondott. A szoftver erre azt válaszolta, hogy nem érti a parancsot.

Az okoskütyü titokban felvette, aztán továbbküldte egy pár beszélgetését
A cég szerint nagyon ritka esetről van szó, de akkor is ciki.

Hogy még ijesztőbb legyen a szituáció, Alexa a rá jellemző vidám és készséges robothangon osztotta meg mondanivalóját gazdájával.

A felhasználó szerint ez volt az első alkalom, amikor az Alexa szokatlanul működött. Igaz, azt nem használja túl gyakran, szinte sose. Élettársa legtöbbször az időjárásról való tájékozódásra használja, de mindketten úgy döntöttek, hogy inkább leszerelik az okoshangszórót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik