Tech

Ezekre ne keressen rá soha a munkahelyi gépen

Sokaknak egyáltalán nincs idejük az interneten keresgélni munkaidőben, ám az irodai dolgozóknál becsúszhat pár olyan kósza perc, amikor hirtelen valami az eszükbe jut, és arra rá is keresnek a Google-ben. Vannak olyanok persze, akiknél ez nem csak pár percet jelent. Ha nem akarunk kellemetlen szituációba keveredni, érdemes minden kattintást, keresést meggondolni, mivel arról a munkáltató is tudomást szerezhet, ettől pedig a böngészési előzmények kitörlése sem menthet meg minket.

Mutatjuk, mire ne keressünk rá inkább a munkahelyi gépen!

Pornó

Ez talán nem is szorul bővebb magyarázatra, mégis akad, akinek eszébe jut ilyen tartalmakkal mulatni az időt mondjuk egy kevésbé leterhelt éjszakai műszakban. 2013-ban a nagy-britanniai hivatali gépeken több mint 300 ezer alkalommal kerestek rá felnőtt filmekkel kapcsolatos kulcsszavakra,a tanároktól kezdve a politikusokig. Baltimore-ban egy alkalmazottat azért bocsátottak el, mert 39 órányi pornót nézett végig a munkahelyén, volt olyan alkalom, amikor hat órát töltött videózással a nyolcórás műszakból.

Álláshirdetések

jegyezzük meg: soha, de soha nem használunk munkahelyi gépet arra, hogy másik kenyéradó után keressünk, mert azzal kitesszük magunkat annak a kockázatnak, hogy még azelőtt elküldenek minket, hogy egyetlen interjúra is jelentkeztünk volna.

allasinterju(210x140).jpg (állásinterjú, )
Fotó: ThinkStock

Társkeresők, személyes elfoglaltságok

A magánéletünket se vigyünk be a munkahelyünkre, mert különösen kellemetlen helyzetbe sodorhat minket már az is, hogy melyik társkereső szolgáltatáson keresztül próbálunk magunknak párt fogni ahelyett, hogy dolgoznánk. Emellett azt sem tolerálják sok helyen, ha nyaralást, bulit szervezünk, vagy azzal kapcsolatos dolgokat nézegetünk.

Másodállással kapcsolatos információk

Ha a főállásunk mellett egy részmunkaidős melót is bevállaltunk, törekedjünk arra, hogy mindegyikkel a maga idejében foglalkozunk, és nem a heti 40 órás főtevékenységünk alatt e-mailezgetünk a masszekkal kapcsolatban. Korábban már többször volt példa arra, hogy kirúgtak alkalmazottakat amiatt, hogy saját vállalkozásukat, plusz munkáikat egyengették munka helyett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik