Tech

Bill Gates szerint Zuckerberg tartozik neki

Bill Gates szerint Mark Zuckerberg tartozik neki, ugyanis korábban egy nagyon értékes tanácsot adott a Facebook-vezérnek.

Bill Gates üzleti és jótékonysági szempontból némiképp Mark Zuckerberg mentorává és példaképévé vált – derül ki a The New Yorker cikkéből.

A Microsoft-alapító egy alkalommal fontos tanácsot adott a Facebook-alapítónak: mindig vegye figyelembe a törvényhozók véleményét. Gates 20 évvel ezelőtt tanulta meg ezt a leckét, mikor a szövetségi kormány kritizálni kezdte monopol magatartása miatt. A Microsoft ellen végül per indult, amely hosszú évekig tartó jogi vitát eredményezett.

Gates utóbb megbánta, hogy tiszteletlen volt a döntéshozókkal, Zuckerbergnek ezért azt tanácsolta, hogy mindig legyen figyelmes a washingtoniakkal.

A Microsoft-alapító szerint Zuckerberg ezért tartozik neki.

Úgy tűnik, a Facebook-vezér számára igen hasznos volt a tanács. Áprilisban ugyanis az adatbotrányt követően részt kellett vennie egy kongresszusi meghallgatáson, ahol végig higgadt tudott maradni, türelmesen és tisztelettel válaszolt a hozzá nem értő kérdésekre is.

Zuckerbergék egyébként egyéb módon is igyekeznek jó viszonyt kialakítani a törvényhozókkal: tavaly például több mint 11,5 millió dollárt költöttek el kongresszusi lobbizásra.

Kiemelt fotó: ANDREW CABALLERO-REYNOLDS / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik