Tech

Élőben nézheti Mark Zuckerberg meghallgatását

Nagyjából három hete robbant ki a Facebook történetének legnagyobb botránya, mikor kiderült, hogy egy Donald Trumpnak dolgozó elemzőcég 87 millió felhasználót próbált manipulálni a törvénytelenül megszerzett adataik segítségével, ami nem csak kiterjedtségében, de módszereiben egyedülálló eset, és akkora hullámokat keltett, hogy a Facebook fejét, Mark Zuckerberget ma hallgatják meg az amerikai kongresszusban az adatkezelési visszaélés kapcsán.

Nagyon sötét ügyek tárulnak fel a Facebook botránya mögött
Sosem látott mértékben kerültek az adatok rossz kezekbe, amikkel aztán a felhasználók agyába másztak. A Facebook részvényei zuhanórepülésbe kezdtek.

A meghallgatásra magyar idő szerint este 20:15-kor kerül sor, és aki kíváncsi arra, hogy a kongresszus képviselői milyen kérdéseket szögeznek a legnagyobb közösségi oldal vezetőjének, az a megfelelő időben ide kattintva élőben követheti az eseményeket.

A botránynak 32 ezer magyar érintettje is van, és ha valaki kíváncsi, hogy saját maga vagy bármelyik barátja ott van-e a visszaélés áldozatai között, annak csak kattintania kell erre linkre, és máris kiderül, hogy a Cambridge Analytica hozzáfért-e a közösségi oldalon tárolt adataihoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik