Tech

Egyre nagyobb bajban van a népszerű konteós

Nehéz napokat él Alex Jones, a népszerű amerikai konteós. A techóriások ugyanis alaposan nekimentek, és sorra tiltják le különböző fiókjait.

Egy nappal azután, hogy a Twitter végleg tiltotta Alex Jonest a közösségi hálóról, az App Store-ról is végérvényesen kitették a szűrét.

Az Apple a Buzzfeednek erősítette meg a tiltás tényét. A vállalat szerint a felhasználó megszegte az App Store irányelveit, melyek alapján nem lehet sértő, érzéketlen, nyugtalanító, szándékosan visszataszító, illetve kivételesen rossz ízlésű tartalmakat megosztani.

Amennyiben valaki most keresne rá az App Store-ban az Alex Jones által vezetett Infowarsra, csupán olyan appokat találna, melyek nem kapcsolódnak az oldalhoz.

Most végre kiderül, meg tudja-e állítani a gyűlöletet a Facebook és az Apple
A nagy techcégek eddig kitartóan tűrték, hogy kamuhírek és gyűlölet terjedjen rajtuk. Aztán jött az Apple és hozott egy bátor döntést. Mostantól komoly változás jöhet.

Alex Jones fiókjait az elmúlt időszakban folyamatosan zárják be a nagyobb techvállalatok.

Az elmúlt egy hónapban a műsorvezető személyes fiókjai és az Infowars oldalai is sorra tűntek el a YouTube-ról, Pintrestről és a Facebookról.

Mivel Alex Jones nagyban támaszkodik ezekre az oldalakra, elmondható, hogy egyre nagyobb bajban van a népszerű konteós.

Kiemelt fotó: Drew Angerer / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik