Tech

Már azt is megmondják, kiket kell kerülni a neten

A Twitter olyan új funkciót tesztelt, mellyel javaslatokat adtak a felhasználóknak, hogy kiknek a követését érdemes megszüntetniük.

A teszt csupán néhány napig tartott, jelenleg pedig az eredmények kiértékelése zajlik – írja a The Verge. A Twitter egy közleményben azt írta, tudják, hogy a felhasználóknak fontos, hogy releváns tartalmakkal találkozzanak. A vállalat szerint erre a legjobb módszer, ha kikövetik azokat, akikkel nincsenek rendszeres érintkezésben. A teszt során ajánlásokat tettek a felhasználóknak bizonyos fiókok kikövetésére.

Bár mindez elsőre ártalmatlannak tűnhet, az utóbbi időkben többen is kritizálták a Twitterhez hasonló közösségi hálókat és techvállalatokat a tartalmak szűrése miatt. Donald Trump például a közelmúltban a Google-t vádolta meg elfogultsággal.

Trump nekirontott a Google-nek
Szándékos torzításokkal vádolta meg a médiaóriás keresőszolgáltatását.

Az efféle elképzelésekre ugyan nincs valódi bizonyíték, a Twitter mostani tesztje viszont valószínűleg újabb támadásokra ad majd okot. Könnyen elképzelhető, hogy amint egy jobboldali vezéregyéniség feltűnik a kikövetésre javasolt személyek listáján, azt sokan a Trump által megfogalmazottak igazolásának fogják tekinteni.

A szűrés ugyan valóban élvezetesebbé teheti a közösségi hálózat használatát, a teszt időzítése, illetve a tájékoztatás hiánya semmiképp sem volt szerencsés.

Kiemelt kép: Thinkstock

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik