Tech

Őrülten néz ki a zsebbe hajtható „tekercstáblagép”

Míg a techrajongók a nagy gyártók első összehajtható okostelefonjaira várnak, addig a Queens Egyetem kutatói egy annál is merészebb eszköz prototípusával rukkoltak elő. A formájában ősi tekercsekre emlékeztető MagicScroll a világ első tekercs formájú, érintőkijelzős táblagépe. Az eszköz lényegében egy göngyölíthető 7,5 hüvelykes méretű, 2K-s kijelzőből és egy 3D-nyomtatással készült cilinderes testből épül fel, utóbbiba került a processzor, az akkumulátor és a szükséges elektronikák.

Az eszköz formáját kedve szerint változtathatja a felhasználó attól függően, hogyan szeretne böngészni az interneten: lehetősége van teljesen kinyitni a kijelzőt, illetve felgöngyölíteni, ezen módok közt egy tekerőgombbal állítgathat. A kütyü egyik végét tekergetve az olyan közösségi médiás profiljaink hírfolyamai, mint a Facebook, vagy az Instagram gyakorlatilag végtelenítve pörgethetők.

Az ősi tekercsek tervezése inspirált minket, mivel a formájuk lehetővé teszi, hogy természetesen, megszakítás nélkül lehessen hosszú, vizuális idővonalakat végigolvasni. A MagicScroll tekerőgombja végtelen görgetést tesz lehetővé, de kinyitva a kijelzőt teljes képernyőn lehet megnézni a választott tartalmat. Ez érvényes az instagramos hírfolyamra, az üzenetekre, vagy a LinkedIn-es kontaktokra.”

– mesélte a fejlesztést vezető Roel Vertegaal.

A kutatók elmondása szerint a következő céljuk, hogy a kütyüt még kisebb méretre lehessen összehajtani, akár tollméretűre, hogy egy zsebben is könnyen elférjen. Igaz, a tekercsgép nagyon ötletesen fest, de azért megnéznénk, milyen vele telefonálni, és főleg mennyire stabil az a lifegő kijelző.

A kutatók elmondása szerint egyébként nem fognak piacra dobni ilyen készülékeket, hiába tűnik izgalmasnak a kísérleti projekt.

Mindenkit beelőzhet a Huawei összehajtható mobiljával
Már novemberben bejelenthetik az újító eszközt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik