Tech

Az Instagram nagyon VIP funkciója mostantól bárki számára elérhető

Az Instagram hitelesítő funkciója eddig elég kaotikusan működött: senki nem tudta, hogyan kell rá jelentkezni, meg azt se, hogy mi alapján válogatja ki az app, hogy ki kaphatja meg. Most egy fokkal egyszerűbbé vált a folyamat, és a beállításokban kérni lehet, hogy vizsgálják felül az ember adatlapját, de persze még ez sem garancia a sikerre. Azért megmutatjuk, hogy kell csinálni.

Az Instagram hitelesítő kis kék pipája olyan ritka, mint a fehér holló, ami nem véletlen: eddig senki nem tudta, hogyan lehet hitelesíttetni egy profilt, mert az Instagram önkényesen döntötte el, kinek osztogatja ki a VIP funkciót. A hitelesítés egyébként nem jár semmiféle előnnyel, csak biztosítja a követőket arról, hogy nem egy kamu profilt követnek.

Néhány évvel ezelőtt még lehetett kérni az appon belül ezt a verifikációt, de aztán valamiért megszüntették a lehetőséget. Úgy tűnik, hogy az átláthatóbb működés érdekében most újra visszahozták, mivel a beállításokban megint megjelent, egyelőre csak az iOS felhasználóknak, de valószínűleg a következő néhány frissítés során már az Androidosoknak is megérkezik. A beállítások menüben lehet kérni a hitelesítést, majd különböző hivatalos dokumentumokat kell bemutatni ahhoz, hogy az adminisztrátorok eldönthessék, tényleg az csinálja-e az Instagram fiókot, akinek a nevére a személyik, jogosítványok, útlevelek és társaik szólnak.

Eddig senki nem tudta, mi alapján kerül hitelesítés a profilokra – fotó: Instagram

Innen viszont megint nincs más dolga a felhasználónak, mint várni a csodára: azt ugyanis, hogy mi alapján hitelesítenek valakit, és mikor, még mindig nem tudni. Valószínűleg azok kiesnek, akinek a profiljukban felhasználóként más név szerepel, mint a hivatalos dokumentumokon, és az adminisztrátorok a pár száz követővel rendelkező fiókokkal sem fognak sokat foglalkozni, hiszen

a cél az, hogy ismert márkákat és közszereplőket hitelesítsenek. 

Annyit azért érdemes tudni, hogy az Instagram hitelesség, egyediség, teljesség és kiemelkedő profil alapján osztályozza a felhasználókat, úgyhogy ha nem érezzük ilyennek az Instánkat, nem is érdemes pályázni a hitelesítő pecsétre. Az, hogy ezek a jelzők tulajdonképpen mit jelentenek, még mindig rejtély, de legalább támpontot adhatnak, hogy mire kell számítanunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik