Tech

Egyszerre röhejes és kínos, ahogy Trump képtelen felvenni egy telefont

Az Amerikai Egyesült Államok elnökének nincs túl jó hete: tegnap arról számoltunk be, hogy Donald Trumpnak problémát okozott az amerikai zászló kiszínezése, most pedig egy olyan videó látott napvilágot, ahol a meglehetősen vitatott megítélésű politikusnak nem sikerül megbirkóznia egy olyan, nem túl bonyolult feladattal, hogy fogadjon egy hívást az asztali telefonján, kihangosított módban.

Az eset hétfőn, az Ovális Irodában történt, ahová rengeteg újságíróit meghívtak, hogy tanúi legyenek, ahogy Trump kereskedelmi megbeszélést folytat Enrique Peña Nieto mexikói elnökkel. A beszélgetés nem indul jól, ugyanis az amerikai politikus közel egy percig bajlódik az asztalára helyezett telefonnal, sikertelenül, mire valaki mellé lép, és segít fogadni a szomszédos állam vezetőjének hívását.

Kínosabb jelenetet valószínűleg rendezni sem lehetett volna:

az amerikai elnök a kamerák kereszttüzében többször is megpróbálkozik a megfelelő gomb megnyomásával, azonban rendre nem jár sikerrel, egy adott ponton még az asztalán lévő másik készülékkel is babrálni kezd, majd finoman utal rá, hogy lassan történhetne valami. Mindez persze azért is röhejes, mert Trump alapvetően nem áll hadilábon a technikával, legalábbis erre utal, hogy rendszeresen posztol a – feltehetőleg okostelefonról kezelt – Twitterre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik