Tech

Végleg eltűnik a Facebook egyik funkciója

A Facebook már többször is belenyúlkált a hírfolyam algoritmusába és magába a hírfolyamokba is. A nemrég tesztelt Felfedező Hírfolyamot is végül hamar lelőtték, miután kiderült, hogy az emberek nem szeretnek egyszerre két feedet figyelni – erről mi is azt írtuk annak idején, hogy a Facebook talán eddigi legértelmetlenebb fejlesztéséről van szó.

A cég most újabb folyamtól szabadul meg, méghozzá az ismerőslistákhoz tartozó folyamoktól.

Több felhasználó is üzenetben kapott értesítést arról, hogy a közösségi oldalon augusztus 9-től fokozatosan megszűnnek a barátlistákon alapuló különböző folyamok, mert a cég a fő hírfolyam fejlesztésére szeretne fókuszálni.

Forrás: Facebook

A külön listák hírfolyamjai akkor voltak hasznosak, ha konkrét ismerősök (például családtagok) tartalmait szerettük volna látni egy helyen a különféle oldalak posztjai nélkül. Ennek előfeltétele volt természetesen, hogy bizonyos embereket egy listához adjuk hozzá, például a kollégák, osztálytársak, közeli ismerősök számára létrehozott listához.

Bár külön hírfolyamok a későbbiekben már nem lesznek, de a listakészítő funkció megmarad, ami akkor hasznos, ha csak egy bizonyos körrel szeretnénk megosztani tartalmakat.

Eddigi legértelmetlenebb funkcióját vezette be a Facebook
A második hírfolyamot jól el is rejtették, de meg is találja a felhasználó: kinek van ennyi ideje nézelődni?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik