Tech

Lesz, ahol elmarad a világvége

A hét elején meglepő bejelentést tett az idei év egyik legjobban várt videojátékának, a Fallout 76-nak a kiadója: a népszerű posztapokaliptikus sorozat legújabb részének PC-s verziója a november 14-én esedékes megjelenéskor nem lesz elérhető a Steamen.

A Steam a világ legnagyobb digitális játékáruháza, megkerülhetetlen platform és keretprogram a számítógépes játékok világában, ám ennek ellenére a Bethesda úgy döntött, hogy a rengeteg ember által várt Fallout 76 bétája és végleges verziója digitális formában csak a bethesda.net szolgáltatáson keresztül lesz megvásárolható és játszható.

Ha tehát valaki ragaszkodik a Steam használatához, annak bizony ezúttal elmarad a világvége. Legalábbis egy időre biztosan, hiszen a friss bejelentés egyáltalán nem azt jelenti, hogy a Fallout 76 soha nem lesz kapható a népszerű szolgáltatásban – legalábbis erre utal, hogy a Bethesda a közleményében úgy fogalmazott, hogy a megjelenéskor a játék kizárólag csak a bethesda.net-en lesz elérhető, ugyanakkor arról nem szól a fáma, hogy a videojáték PC-s verziója később nem jelenik meg az áruház kínálatában.

A kiadó ezzel a lépéssel természetesen a saját rendszerét igyekszik népszerűsíteni a játékosok körében, illetve az sem lehet elhanyagolható tényező, hogy ennek a lépésnek köszönhetően nem kell minden egyes eladott digitális kópia után részesedést fizetni a Steamet üzemeltető Valve nevű cégnek. Hogy ez a lépés mennyire fog bejönni a Bethesdának, az csak novemberben fog kiderülni,

az viszont egészen biztos, hogy a kiadónál a szokásosnál is jobban bízhatnak a Fallout 76 sikerében, ha meg merték hozni ezt a döntést.

Ez a rész az első a Fallout-sorozatban, ami teljes egészében online kapcsolatot igényel: egy multiplayer játékról beszélünk, ahol adott a lehetőség, hogy más játékosokkal közösen, vagy egymásnak keresztbe téve álljunk neki a civilizáció újraépítésének az egész világot érintő atomháború után.

Fallout 76 viszont nemcsak abban különbözik az elődöktől, hogy már nem az egyjátékos élményre fókuszál: a sztori minden korábbinál hamarabb, az első rakéták kilövése után 25 évvel veszi fel a fonalat, 2102-ben, egész pontosan 59 évvel az első Fallout története előtt. Az általunk irányított karakter a 76-os óvóhely (innen a címe) egyik túlélője, akinek az lesz a feladata, hogy a negyed évszázaddal korábban bekövetkezett világvége után nekiálljon az emberi civilizáció újraépítésének.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik