Tech

Agyrém, mire költenek az amerikai szülők

A tavaly júliusban megjelent Fortnite óriási sikert aratott, jelenleg nagyjából 125 millió aktív felhasználója van. A rajongók egy jelentős része gyerek, akik igyekeznek mindent megtenni, hogy a lehető legjobb játékosokká váljanak.

A játék fejlesztője, az Epic Games tavaly szeptemberben jelentette be az ingyenes battle royale mód érkezését, melyben egyszerre száz játékos küzdhet egy szigeten a túlélésért. Nagyjából ekkor kezdődött az őrület. A Fortnite rengeteg felhasználót beszippantott, a rajongók közt még világbajnok futballistát is találni. A játék viszont főként a fiatalabb generációt fogta meg.

Addig játszott a kislány, míg összepisilte magát
A szülők csak későn eszméltek rá, hogy a lányuk videojáték függő lett.

Bizonyos szakértők attól tartanak, hogy a Fortnite néhány gyermeknél már függőséget váltott ki, sok szülő azonban nem foglalkozik a problémával. Sőt, új trend is kialakulóban van: egyre többen fogadnak fel Fortnite-edzőket gyermekük mellé – írja a The Wall Street Journal.

Olyan szülők is akadnak, akik óránként 50 dollárt, azaz közel 14 000 forintot fizetnek az oktatóknak.

Bár mindez elsőre furcsának tűnhet, a lapnak nyilatkozó szülők rengeteg érvet hoztak fel döntésük mellett. Az egyik szülő például azt mondta, inkább videojátékozzon a fia, mint sportoljon, hiszen előbbi tevékenység során nehéz komoly sérüléseket szerezni. Egy másik szülő azt hozta fel, hogy a játék bizonyos módon segíti a készségek fejlődését is. Sőt, a felnőttek közt olyanok is vannak, akik nem is gyermeküket, hanem magukat fizetik be edzésekre, hogy együtt játszhasson a család.

Kiemelt kép: Thinkstock

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik