Tech

Rejtélyes gomb tűnt fel a Facebookon

Időről időre a Facebooknál is becsúsznak furcsa hibák a gépezetbe, most épp egy olyan, ami teljes értetlenséget váltott ki a felhasználók körében. Kedden néhányaknak feltűnt, hogy a posztok alatt a szokásos reakciógombok mellett megjelent egy új lehetőség is,

egy repülő emoji.

A figura láttán több kérdés is felmerült bennük. Mit jelenthet ez? Milyen alkalomból került bele a szolgáltatásba? Hogyan lehet előhívni? Többen arra tippeltek, hogy ez egy átmeneti funkció lehet, hiszen nem illik az emojik sorába, nem is jelenthet semmilyen érzelmet, ráadásul az időszakos gombok mindig a sor végén szoktak felbukkanni a hat alapértelmezett lehetőség mellett.

A tapasztalatok szerint az csak az androidos appokban jelent meg a furcsa betolakodó, a válasz pedig mint később kiderült, kiábrándító: egy bug volt csupán, és nem jelent semmit.

Egy dolgozói hackathon alatt készült az emoji, csak nem vettük le. Elnézést kérünk érte.”

közölte a cég szóvivője a Daily Dottal.

NEM LESZ TÖBB ÁTMENETI GOMB

Az emoji feltűnése azért is lehetett furcsa, mert a Facebook pár hete közölte: nem lesz több átmeneti reakció az oldalon, ezért a Pride-hónap idején sem volt idén már szivárványszín lobogós gomb.

Az átmeneti reakciógombok csak pár napos érdekességek voltak, de azért többen sem értették, hogy például miért akarná bárki egy lila virág gombbal felköszönteni az anyukáját, ami Hála néven került bele az alkalmazás anyák napja idején.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik