Tech

Megszűnik a Facebook legfurcsább funkciója

Június elsejével elérkeztünk a Pride hónapjába, amit tavaly több időszakos funkció bevezetésével ünnepeltek a techcégek szolgáltatásaikon belül.

A Facebookon például megjelent egy szivárványszín zászlót ábrázoló reakciógomb, amit azután használhattak a netezők, hogy lájkolták az LGBTQ közösség hivatalos Facebook-oldalát, de csak átmenetileg, pár napig lehetett használni, majd eltűnt.

A közösségi oldalon a jövőben nem lesznek ilyen átmeneti reakciók,

írja a Business Insider.

Akik a büszkeség hónapját üdvözítik, helyette profilkép-kereteket, vagy az alkalomra készített egyedi, bejegyzésekhez használható színes hátterképeket választhatnak ennek kifejezésére.

A Facebook 2016-ban vezette be az Imádom, Vicces, Hűha, Szomorú, Dühös gombokat a Lájk mellé. Ezek az alapvető reakciók, amelyek mellé időszakosan néha érkezett egy-egy átmeneti gomb is, például az anyák napját ünneplő, kis lila virág, vagy a Star Trek 50. évfordulójára készült átszabott skin-szett.

Az átmeneti reakciógombok csak pár napos érdekességek voltak, de azért többen sem értették, hogy például miért akarná bárki egy lila virág gombbal felköszönteni az anyukáját.

Megint itt van a Facebook eddigi legfurább funkciója
Emojival köszönhetjük az édesanyákat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik